Senge test 2020: Guide til den bedste seng

Guide til den bedste seng 2020

En god seng er vigtig for din nattesøvn

Din seng skal holde i mange år, og hvis du er som de fleste andre danskere, så bruger du i snit 7-8 timer i den om dagen.

Det bliver til rigtig mange timer i løbet af en sengs levetid.

En dårlig seng resulterer i hovedpine, træthed og dårlig ryg. Det er blot nogle af de ting som du kan undgå, hvis du vælger den rette seng.

Vi vil længere nede i teksten komme ind på nogle af de mest relevante ting du skal tage stilling til når du køber en ny seng. Det er blandt andet valg af madras, størrelser på senge, sikkerhed ved køb af seng online og de danske forhandlere.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Kontinentalsenge

En af de mest populære former for senge herhjemme er kontinentalsenge. En kontinentalseng er bygget op i 3 niveauer.

I bunden af sengen er der en boxmadras. Ovenpå den er der en springmadras, og ovenpå den, ligger der en topmadras.

Det giver en meget høj komfort, og en kontinentalseng er utrolig dejlig at ligge i.

Udover den behagelige komfort, så er den også meget moderne at have stående i sit soveværelse. De har et flot look, og derfor er der også typisk den type senge du ser på fine hotelværelser.

Hvis du vil købe en kontinentalseng, så skal du også tænke på hvilken madras du skal have, da du også her kan vælge imellem forskellige fastheder.

Fordele ved kontinentalsenge

  • Komplet seng med ben, bund, madras og topmadras.
  • God komfort fra springmadrassen kombineret med topmadrassen.
  • Fuldender dit soveværelse med dens komplette og stilede udtryk, især hvis du tilføjer en sengegavl.
  • Holdbarheden er særlig god, fordi springmadrassen kan vendes.

Kontinentalseng Guide 2020: Find den bedste kontinentalseng til dine behov

Elevationssenge

Elevationssenge er blevet meget populære i Danmark i løbet det sidste årti, og det er blandt andet den luksus der følger med, der gør den så populær.

Førhen forbandt man tit en elevationsseng med et hospital eller noget der var til syge mennesker. Det er slet ikke tilfældet mere.

Er du typen der godt kan lide at nyde en god bog i sengen, måske se en film eller nyde din morgenmad i sengen, så er en elevationsseng helt sikkert noget for dig. Du har måske prøvet at stable en hel bunke puder, for at kunne sidde ordentligt i sengen. Det slipper du for med en elevationsseng.

Selvom elevationssenge ikke kun er beregnet til folk med dårlig, ben eller lignende, så kan en elevationsseng virkelig være med til at gøre nattesøvnen bedre, hvis du døjer med disse problemer.

Du kan indstille elevationssenge, så du ligger i den stilling som passer bedst til din ryg, og samtidig kan du hæve og sænke den når du skal ud af sengen.

Det kan gøre en verden til forskel for dig som har lidt skavanker og døjer med dette hver gang du ligge dig i sengen, eller skal op af den igen.

Det samme gælder selvfølgelig også for folk uden problemer med ryg, ben eller lignende. Når du skal sove, så er det vigtigt at din krop har den helt optimale støtte, og her kommer en elevationsseng virkelig til sin ret, da den kan justeres lige præcis som du vil have det.

Fordele ved en elevationsseng

  • God hvis du nyder at læse, se TV eller bruge tablet i sengen.
  • Kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer eller afhjælpe rygproblemer.
  • En ekstra luksus i dit soveværelse.

Elevationsseng Guide 2020: Find den bedste elevationsseng til dine behov

Boxmadras

En boxmadras er opbygget af en stor box (eller 2 sammensatte), ofte med en massiv ramme betrukket med møbelstof. På toppen vil der stort set altid være en topmadras. Boxmadrassen er især en populær sengeløsning, hvis du ikke har et meget stort soveværelse. Det skyldes at sengen ikke er blandt de højeste, og at det samtidigt er en af de nemmeste senge at lave i mindre mål, som eksempelvis trekvart. Du får samtidigt en seng der er nem at flytte rundt på, og hvor det ikke er noget problem at komme ind under med støvsugeren.

En boxmadras er ofte billigere end andre sengetyper fra samme leverandør, da udformningen på sengen er nemmere at producere. Hvad ikke alle ved er at du, hvis du vælger at investere lidt ekstra i en boxmadras, kan få utroligt meget seng for pengene. Det skyldes at boxmadrassen er nem at lægge flere lag fjedre i, samt at der ikke er nogen mellemlag imellem fjedrene, så du får det maksimale udbytte af dem. Det kan i de bedre modeller give dig næsten samme plads til din hofte og skuldre, som i den noget dyrere kontinentalseng.

Boxelevationsseng

En boxelevationsseng er en elevationsseng hvor madrassen er integreret i sengen. Det gør at du slipper for side- og fodstoppere, og at sengen altid følger elevationen pænt. Du kan bedst se forskel når du hæver sengen, da du ikke vil kunne se en løs elevationsbund med lameller. Måden en boxelevationsseng er opbygget på, gør det samtidigt muligt at lave madrassen højere, så der bliver plads til flere lag materialer. Det øger som nævnt komforten, og gør at der vil blive mere plads til din hofte og skuldre.

Det er endda muligt at lave en dobbeltfjedret boxelevationsseng (også kaldt dobbeltfjedret elevationsseng), som kan give dig samme komfort som i en kontinentalseng, men med elevationsdelen som et plus. Hvis du vælger at kigge efter den model, er det vigtigt for os at nævne at det ofte er en dyrere sengeløsning, da det er kompliceret at producere den sengetype. Du vil til gengæld få en seng, der ikke går på kompromis med hverken komfort eller funktioner.