Elevationsseng Guide 2020: Find den bedste elevationsseng

Elevationsseng Guide 2020: Find den bedste elevationsseng

Elevationssengen giver dig mulighed for at sove med hovedet og fødderne hævede eller bare at kunne finde en komfortabel siddestilling, hvis du for eksempel godt kan lide at sidde og læse i sengen.

Flexibilitet er nøgleordet når man snakker om elevationssenge, for de er virkelig fleksible. Du kan gøre brug af funktionen til at indrette dig i diverse sovestillinger eller du kan bruge den lige inden du skal sove til at side i opret position mens du ser TV eller læser en bog, på den måde undgår du akavede stillinger og spændinger i skulder og nakke.

Endelig er den også smart, hvis du af legemlige årsager gerne vil have hovedet eller fødderne hævet. Det kan være på grund af noget forbipasserende som en forkølelse, men kan også hjælpe dig, der lider af uro i benene, hævede ben og for meget mavesyre.

Hvad er vigtigt når jeg køber ny elevationsseng?

Elevationsbunden

En anden fordel er, hvis sengebunden indeholder en madrasbremse, der sikrer, at madrassen ikke glider ud af position. Ved at have madrasbremse, bliver madrassen automatisk holdt i den rigtige position.

Vælg en god og stabil motor fra en kendt producent

Det er blandt andet vigtigt at du sørger for, at sengen indeholder en god og stabil motor med en motor fra en velkendt producent.

Danske Linak og tyske Okin, er to af de motorer, som er kendt for deres høje kvalitet og stabilitet. Disse motorer er generelt kendetegnet ved at de er støjsvage og og meget pålidelige.

Valg af fjedre

Der findes en række forskellige fjedre på markedet. Vi anbefaler at du kigger efter en seng med enten posefjedre, pocket fjedre eller multipocket fjedre. De leverer en rigtig god støtte, hvilket er yderst gavnligt for en god nattesøvn.

Senge i denne guide:

#1 Krone Signatur Elevation

Er du på udkig efter en ny og moderne elevationsseng? Så er dette en seng til et meget fornuftigt budget, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken liggekomfort eller elektronik.

Elevationsseng med uovertruffen komfort

Vores Krone Signatur Elevation er bygget op på den måde, at den har en springmadras med pocketfjedre i 5 zoner med skulder- og hoftezoner til at give maksimal støtte de steder, hvor der er ekstra pres på madrassen. Pocketfjedrene er dem der styrer hvor fast madrassen er. Den fås i medium, fast eller ekstra fast fasthed. I forhold til hvilken fasthed du skal vælge, henviser vi til vores guide omkring valg af fasthed, som du finder nederst på vores hjemmeside. Når vi så kigger over fjedrene, har vi et lag skum, som er pakket ind i en tyk tekstil, der er utrolig slidstærkt. Denne model er udstyret med et trådløst, dansk Linak system, som er noget af det absolut fremmeste inden for motorer og teknik til elevationssenge. Yderst støjsvag og driftssikker.

Luksuriøs topmadras

Vores Krone Signatur Elevation kommer også med en 7 cm topmadras i enten Latex eller memory foam som sikrer en sublim liggekomfort. Hvilken type topmadras du skal vælge, er op til ens personlige behov og præference. Har du det koldt om natten, og nyder du at ligge en smule sunket ned i din madras, er vores Memory foam model en fremragende topmadras med sådanne egenskaber, idet den bruger kropstemperaturen til at forme sig efter kroppen. Den holder godt på varmen og yder god support relevante steder. Ønsker du derimod en kølende og ventilerende topmadras, der har en trykaflastende effekt, så du ikke synker ned i madrassen, er vores Latex model det oplagte valg.

Maksimal fleksibilitet og velvære

Har du behov for en seng, der er mere end blot en seng, du kan sove i, er denne Krone Signatur Elevation den rette seng for dig. Du får al den fleksibilitet du har brug for, idet man både kan justere fodende og hovedende, så du kan indfinde dig i den position, der er optimal for dig. Læs en god bog, få morgenmad på sengen eller se en god film. Der er et utal af muligheder med denne seng og vi giver hele 15 års garanti på både fjedre- og rammebrud samt 5 år på Linak motoren.

Du kan læse mere om Krone Signatur Elevation her.

Krone Signatur Elevation 80x200cm

Fordele ved Krone Signatur Elevation:
 • Dansk produceret elevationsseng fra Krone
 • LINAK motor – Dansk kvalitet m. 5 års fuld garanti
 • Kan styrres fra APP via telefon / tablet
 • Valgfri Krone 7cm TOPmadras m. vaskbart betræk
 • Eksklusive egetræsben
 • 5 komfortzoner
 • 15års GARANTI
 • Totalhøjde med 19 cm ben: 56 cm
 • GRATIS levering 10-20 hverdage
Til butik

Krone Signatur Elevation findes i følgende størrelser:

#2 Lyngdal Elevation

Klassisk elevationsseng i et moderne og skandinavisk design qua den lysegrå møbeltekstil. Lyngdal Elevation er en danskproduceret seng med fokus på komfort, funktionalitet og holdbarhed.

Elevationsbund

 • Træramme i massivt fyrretræ.
 • 28 elevationslameller.
 • LINAK motor med trådløs fjernbetjening og mulighed for tilkobling til Smartphone.

Elevationsbunden sørger for de mange praktiske funktioner ved en elevationsseng. Det er bl.a. her at motoren er monteret, således du kan hæve og sænke fod- og hovedende. Ved Lyngdal Elevation er elevationsbunden udarbejdet i massivt fyrretræ, imens de praktiske funktioner fungerer problemfrit og effektivt qua den påmonterede LINAK motor med trådløs fjernbetjening.

Springmadras

 • 261 individuelle pocket fjedre pr. m2.
 • 5 komfortzoner.
 • Vendbar.

Springmadrassen er sengens komfortlag. Det er denne madras, der sørger for, at du ligger behageligt og at din krop får den rigtige støtte natten igennem. Ved Lyngdal Elevation er springmadrassen opbygget med 261 individuelle pocket fjedre pr. m2, der resulterer i en fleksibel madras, der tilpasser sig den enkelte brugers konturer og bevægelser.

De 5 indbyggede komfortzoner sørger for endnu bedre individualiseret støtte, hvor din krops mest udsatte trykpunkter får en fastere støtte, hvilket resulterer i at din rygsøjle ligger i vandret position.

Topmadras

 • Valgfri topmadras med 40 mm. latex eller 40 mm. memory skum (celcius).
 • Aftageligt og vaskbart betræk.

Valget af topmadras er meget individuelt; latex er et forholdsvis fast og åndbart materiale, imens memory skum er et blødere og trykaflastende materiale, der former sig efter kroppen.

Du kan læse mere om Lyngdal Elevation her.

Lyngdal Elevation 90x200 cm.

Fordele ved Lyngdal Elevation:
 • Danskproduceret elevationsseng 90x200 cm. i et moderne og stilrent design qua den lysegrå møbeltekstil.
 • LINAK motor og trådløs fjernbetjening resulterer i en hurtig og effektiv elevering af hoved- og fodende.
 • Vendbar springmadras med 261 individuelle pocket fjedre pr. m2 inddelt i 5 komfortzoner (500 fjedre pr. m2 ved Xtra Fast).
 • Valgfri topmadras med 40 mm. latex eller 40 mm. memory skum (celcius).
 • Du får 15 års fabriksgaranti på ramme- og fjedrebrud.
Til butik

Lyngdal Elevation findes i følgende størrelser:

#3 Highline Elevationsseng

Highline-serien er udviklet til dig som ønsker en rigtig god komfort og støtte, uden dog at gå på kompromis med designet eller holdbarhed. Hele opbygningen er gennemtænkt og intet er overladt til tilfældighederne. Alle sengene i serien er flot bearbejdet og du investerer langsigtet med Highline-serien.

Et af fællestrækkene ved en Highline seng er madrassernes kvalitet og opbygning. Alle madrasser er bygget op omkring en rigtig god kvalitetsfjeder, der er pakket poser hver for sig. Madrassen har 5-Zonet pocketfjedre/ multipocketfjedre (Optil 504 fjedre pr. m2) og er med til at forme sig efter kroppen på en rigtig god måde.

Du har mulighed for at vælge mellem 3 forskellige fastheder: medium, fast og x-fast. Vælger du en x-fast madras koster det 1.000kr uanset hvilken type af seng du vælger. Til gengæld får du en madras med multipocket-fjedre opbygning, som giver en betydelig mere fast affjedring. Ens for alle 3 fastheder er at de er født med en 5-zonet opbygning. En zoneinddeling gør at eks. ens skulder kan komme bedre ned i madrassen og dermed aflaste skulder, nakke og ryg betydeligt bedre.

Du kan læse mere om Highline Elevationsseng her.

Highline Elevationsseng 180x200 cm.

Fordele ved Highline Elevationsseng:
 • Dansk design og Dansk produceret elevationsseng
 • Fantastisk seng med flot design og rigtig flot polstring
 • Kvalitets-topmadras med 60mm kerne i valgfri udgave
 • Bambusfibre i topmadrasbetræk for mere kølig overflade
 • 20cm høj elevationsbund med 42 lameller
 • 6 Justerbare lameller for bedre individuel tilpasning
 • Dansk Linak motor med trådløs fjernbetjening
 • MobilApp kan tilkobles og elevation styres fra smartphone
 • Rigtig god madras med 5-zonet posefjederopbygning
 • 25mm Cooltex polstring for bedre åndbarhed
 • Vælg mellem 3 fastheder
 • 25 års garanti mod fjedre og rammebrud
 • Flere forskellige typer ben
 • Komplet højde på 66cm incl. 19cm ben
 • Mulighed for tilkøb af sengegavl
Til butik

Highline Elevationsseng findes i følgende størrelser:

#4 Kongsberg Elevation (Antracit)

Kongsberg Elevation er en luksuriøs elevationsseng i et moderne og tidløst design. Udover at være en flot seng, så er Kongsberg også en yderst komfortabel seng, der med sit innovative fjedresystem samt den valgfrie topmadras med sikkerhed vil tage din nattesøvn til nye højder.

Den høje træramme (19 cm.) skiller Kongsberg Elevation ud fra mange andre elevationssenge i samme prisklasse; den ekstra høje ramme - der i øvrigt er udarbejdet i massivt fyrretræ - tilfører således sengen ekstra stabilitet og holdbarhed, ligesom den også har en indvirkning på sengens udseende og totalhøjde (62 cm.).

Elevationsbunden er herudover opbygget med en holdbar elevationsbund med 28 elevationslameller samt LINAK motor, der sørger for støjsvag og hurtig elevering af såvel hoved- som fodende. Der medfølger naturligvis en trådløs fjernbetjening, der gør det nemt at styre elevationsdelen. Som en lille ekstra finesse har du i øvrigt mulighed for at koble din Smartphone til motoren, såfremt du ønsker at bruge din mobiltelefon som fjernbetjening.

Du kan læse mere om Kongsberg Elevation (Antracit) her.

Kongsberg Elevation (Antracit) 140x200 cm.

Fordele ved Kongsberg Elevation (Antracit):
 • Danskproduceret elevationsseng 140x200 cm. med massiv træramme (19 cm.) og 28 elevationslameller.
 • Dansk LINAK motor med trådløs fjernbetjening og mulighed for tilkobling til Smartphone via Bluetooth.
 • Vendbar springmadras med 261 pocket fjedre pr. m2 inddelt i 5 komfortzoner (500 fjedre pr. m2 ved Xtra Fast).
 • Valgfri topmadras med 40 mm. latex eller 40 mm. memory skum (celcius).
 • 15 års fabriksgaranti på ramme- og fjedrebrud.
Til butik

#5 Norland Eksklusiv EL Box 2D

Det er en elevationsseng af høj klasse, som er aldeles elegant og luksuriøs. Det, der adskiller denne fra mange andre af vores senge, er, at den er bygget på en boksmadras med hele to lag fjedre. Ser man på sengen som helhed, bliver det ikke meget bedre. Det er lag på lag, hvor der er tænkt på alt ned til mindste detalje, hvorfor sengen er noget af det bedste, vi har sat i produktion. Vi får lavet vores senge på en fabrik i Jylland, hvor vi har kvalitetsbevidste, danske håndværkere til at varetage processen. For at sikre den altid høje kvalitet er høj faglig integritet en forankret del af tilblivelsen af vores luksussenge. Som en ekstra detalje har denne topmodel en slideback funktion, som betyder hele sengen glider tilbage, når ryggen kører op. Således bliver tv og natbord i samme afstand, også når man bruger elevationen, det er lir og luksus.

Elevationsseng med dobbeltfjedret boksmadras

Der er en helt særlig grund til, at vi brander denne NORLAND - Luksus EL Boks 2D som værende en af vores bedste senge overhovedet. Den er nemlig bygget på en dobbelt boksmadras, som er med til at øge stabiliteten betragteligt. Der er to lag pocketfjedre, som har fem indbyggede komfortzoner. Disse komfortzoner er med til at skabe endnu mere stabilitet for kroppen de steder. hvor man ellers ville synke ned og indfinde sig i en skæv soveposition. Der er særligt hofte, skuldre, nakke og lænd, som har behov for ekstra støtte. Madrassen er yderligere polstret med et 25 mm lag Cooltex, som beskyttes af en tekstil, der er lækker og behagelig at være i berøring med. Sengen hviler på en meget stabil træramme på 13cm - og både fjedre og træramme kommer med 25 års garanti.

Luksuriøs topmadras på 8cm i Latex eller Wonderpur

Ved man noget om senge, ved man også, at topmadrassen udgør en essentiel faktor i søgen efter den perfekte søvn. Med denne NORLAND - Eksklusiv EL Boks 2D følger der en NORLAND 8cm Topmadras med sommer/vinter side, som fås i Latex eller Wonderpur. Sidstnævnte Wonderpur er en yderst særegen memory skum, som tager form efter forbrugerens kropstemperatur. Man synker godt ned i den, hvorfor den er fortræffelig til at holde en varm hele natten. Sætter derimod mere pris på en topmadras, som støtter alle de steder, hvor din krop har behov for det, er vores Latex model af elastisk skum, som har masser af trykaflastende punkter for optimale liggeposition. Den er ydermere god til at transportere varme, således at du holder dig frisk hele natten og får en dejlig, velfortjent søvn. Sommer / vinter betyder der er et ekstra lag mellem kernen og betrækket, som på sommersiden består af bambusfibre som ventilerer, og på vintersiden uld som holder på varmen.

Trådløs motor fra Linak

Prikken over i’et på denne NORLAND - Luksus EL Boks 2D er, at vi har givet den en dansk Linak motor. Det er noget af det bedste på markedet, hvorfor denne naturligvis skulle have dette. Den er meget støjsvag, er trådløs, har lys under bunden og slide back-funktion, som tilfører endnu mere komfort til en i forvejen komplet elevationsseng. Den er helt vedligeholdelsesfri og bruger næsten igen power og kommer med fem års garanti på motoren.

Du kan læse mere om Norland Eksklusiv EL Box 2D her.

Norland Eksklusiv EL Box 2D 180x200 cm.

Fordele ved Norland Eksklusiv EL Box 2D:
 • DANSK design og produktion
 • Topmodel - Det hele er samlet i en box - ingen madras der kan skride ud
 • Motor fra danske LINAK m. gulv lys, slideback og 5 års FULD garanti
 • Kan styres fra APP på telefon / tablet
 • Dobbelt lag fjedre - bedre komfort fås ikke
 • Valgfri Eksklusiv Latex eller Wonderpur TOPmadras m. sommer/vinter side
 • Totalhøjde med 10 cm ben: 63 cm
 • 25 års GARANTI
 • GRATIS levering 20-25 hverdage
Til butik

Norland Eksklusiv Komfort findes i følgende størrelser:

#6 Norland Cloud EL Box 2D

Du kan læse mere om Norland Cloud EL Box 2D her.

Norland Cloud EL Box 2D 180x200 cm.

Fordele ved Norland Cloud EL Box 2D:
 • DANSK design og produktion
 • Topmodel - Det hele er samlet i en box - ingen madras der kan skride ud
 • Motor fra danske LINAK m. gulv lys, slideback og 5 års FULD garanti
 • Kan styres fra APP på telefon / tablet
 • Dobbelt lag fjedre - bedre komfort fås ikke
 • Ventilerende latex topmadras med betræk af naturligt bambus, på hele 9 cm.
 • Totalhøjde med 10 cm ben: 64 cm
 • 25 års GARANTI
 • GRATIS levering 20-25 hverdage
Til butik

Norland Cloud EL Box 2D findes i følgende størrelser: